Menu Sluiten

Over mij

Marion Bekkers

Het samen goed hebben

Marion

Mijn naam is Marion Bekkers, hondengedragscoach en ik woon samen met mijn man Ren, Border Collies Kane en Spirit en Australian Shepherd Lloyd in Westerhoven in de Brabantse Kempen. We zijn ook in het bezit van twee poezensnuiten Smeagol en Joep.

5 jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd als administratief facilitair medewerker. Ik zag een uitdaging in met honden en mensen te gaan werken. Dat is de reden dat ik een  coachopleiding ben gaan volgen. Inmiddels ben ik coach met hond met specialisatie autisme waarbij ik in coachsessies mijn honden inzet. Vind je het leuk om hierover meer te lezen dan nodig ik je van harte uit een kijkje te nemen op TeamKaneAtWork

Als je met mensen werkt en met honden wil je het welzijn van beiden kunnen waarborgen. Ik zocht naar een opleiding in honden gedrag die bij mijn manier van coachen en werken paste. Ik vond deze bij Geert de Bolster Academy.  Het coachen van mensen met hond en het coachen van mensen die tegen opvoedkundig of ongewenst gedrag aanlopen met hun hond is zo nauw met elkaar verbonden dat het prima bij elkaar aansluit.

Ik leer nog dagelijks van mijn honden en soms houden ze me ook een flinke spiegel voor. Ze hebben je heel wat te vertellen, als je maar wil luisteren.

Mijn honden mogen “hond” zijn met alles wat er is, ik probeer hen te begrijpen en te steunen in de situaties waarin ze het lastig hebben. En soms moeten we met gedrag “dealen” als we al van alles geprobeerd hebben en er geen verandering meer plaats vindt. Voor mij is dat oké. Ik ben in  verbinding met mijn honden en geniet van alles wat ze me steeds weer laten zien en laten ontdekken.

Veiligheid, vertrouwen, geduld, liefde maar vooral het samen “goed” hebben is voor mij de basis om met honden op een respectvolle manier samen te leven.

Wil je weten welke opleidingen en bijscholingen in hondengedrag  ik heb gevolgd klik dan hier

Mijn honden als coachhond

Mijn honden Kane, Lloyd en Spirit worden ingezet tijdens coachsessies. Wat ik heel belangrijk hierin vindt is dat ik zowel het welzijn van de cliënt als de hond niet uit het oog verlies.  De reden waarom ik me ook ingeschreven heb in het  kwaliteitsregister van de Aaizoo, waarin bijscholingen en nieuwe inzichten betreft dierenwelzijn gewaarborgd zijn. Mijn honden hebben altijd de keuze om tijdens een sessie weg te lopen. Mocht ik zelf de stresssignalen bij de hond zien en stappen ze er zelf niet uit, dan neem ik ze zelf in bescherming. 

Dit geldt uiteraard ook voor het welzijn van de cliënt. Zowel cliënt als hond zou ik nooit in een voor hun lastige situatie brengen.

In principe zet ik mijn honden niet in bij hondengedragsbegeleiding. Mocht dit in een situatie tijdens de begeleiding wenselijk zijn dan maak ik dat altijd bespreekbaar en zou dat tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Marion en Kane
Marion en Lloyd
Marion en Spirit