Menu Sluiten

Hondengedrag

Op weg naar ware Teamspirit

Teamspirit And Dogs kiest voor een diervriendelijke en positieve manier van communiceren met de hond, waarin het welzijn van mens en hond altijd gewaarborgd moet zijn. Het is fijn als je de hond kunt begrijpen in wat hij door lichaamstaal en signalen communiceert met jou.

Als je kiest voor een begeleidingstraject bij Teamspirit And Dogs dan kom ik naar jou toe. Tijdens een intakegesprek van ongeveer 1,5 uur gaan we eerst samen kijken naar wat er speelt en wat jouw hulpvraag is. Omdat ik bij jou thuiskom kan ik de hond observeren in zijn eigen thuissituatie. Ik kijk naar wat je hond laat zien aan signalen,  hoe de hond zich voelt, waar de hond slaapt en wat de hond nodig heeft. Verder stel ik je heel veel vragen waar ik graag antwoorden op wil hebben. Bij al deze informatie die we verzamelen houden we ook rekening met de raskenmerken van de hond. We kijken daarna wat haalbaar is voor jou en je hond, en of je de wijze van begeleiding ziet zitten.  Daar gaan we vervolgens het advies op af stemmen. Hiervan ontvang je digitaal een verslag.

Hondengedragsbegeleiding-Spirit

Je wilt een goede band met elkaar opbouwen, veiligheid en vertrouwen bieden en zorgen dat situaties voor honden voorspelbaar en controleerbaar worden.

Als verzorger/begeleider van je hond ben je mijns inziens verplicht te zorgen voor de basisbehoeften zoals eten, drinken en een goede droge slaapplek. Een jaarlijks bezoek aan een (holistisch) dierenarts of osteopaat zou zeer wenselijk zijn.

Aanpassingen  in de omgang van de hond gaat iedereen aan. Het zou daarom ook fijn, zijn dat als ik kom,  dat alle gezinsleden hierbij aanwezig zijn.

Ongewenst gedrag wat al langer speelt is niet in een aantal dagen te veranderen. Ik adviseer daarom gedurende zes weken een voor jou op maat gemaakt advies, wat je digitaal ontvangt,  op te volgen. Na zes weken volgt een vervolgconsult bij jou thuis en bespreken we hoe het gegaan is en waar jullie nog begeleiding bij nodig hebben. Uiteraard mag je voor hulpvragen tijdens deze 6 weken altijd contact met me opnemen.

Elke hond is uniek, maar mag hij dat ook zijn? Durf jij je aan te passen aan de behoeftes van de hond? Mag de hond ook een eigen keuze maken? Krijgt de hond de persoonlijke ruimte die hij misschien wel nodig heeft? Weet jij wat er in je hond omgaat en ga je daar respect- en liefdevol en positief mee om?  Maar ben jij als eigenaar ook bereid om naar jezelf te kijken? Als dat zo is dan ontstaat er een ware Teamspirit.