Menu Sluiten

Hersenwerk

"zoveel meer dan een spelletje"

Kane hersenwerk

Hersenwerk is een rustige manier van samenwerken met je hond. Samen maak je een hersenwerkje of een puzzel op een antislip ondergrond  die de hond mag oplossen. Je leert hem daarbij even rustig te wachten totdat jij de voertjes verstopt hebt. Op jouw teken mag de hond starten. Je bouwt langzaam op in de moeilijkheidsgraad van het hersenwerk. Tijdens het snuffelen heb je de mogelijkheid om goed naar je hond te kijken want de hond laat je erg veel zien. Denk aan lichaamshouding, hoe beweegt de hond, wanneer zie je dat het werkje te moeilijk is? of dat de hond klaar is? Laat je inspireren door de verschillende spelletjes en materialen die ik gebruik.

 

Petra en Lenie Hersenwerk
Hersenwerk kan ingezet worden, bij honden die druk zijn, als je niet heel veel tijd hebt om lang te wandelen (geen vervanging van een wandeling). Bij revalidatie van een hond na een operatie of bij een blessure. Uiteraard ook leuk om  tussendoor te doen en aan de slag te gaan met je hond. Hersenwerk doe je samen, even oprechte tijd voor elkaar. Het is een mentale uitdaging en maakt de hond moe, lijkt het je leuk om dit op een verantwoorde manier te leren? Je kunt hersenwerken bij mij op het terrein of bij jou thuis. Is je  interesse gewekt? 

Snuffeltuin

Hoe heerlijk is het voor je hond als hij op eigen initiatief en tempo zijn neus aan het werk kan zetten. Met zoveel als mogelijk natuurlijke materialen bouw ik een Snuffeltuin op waarin jouw hond heerlijk aan de slag kan. Tijdens dat snuffelen kun je de hond goed observeren want hij laat meer zien dan je denkt. We kijken naar het zelfvertrouwen, wat durft de hond wel en waar is deze onzeker over. Werkt hij vanuit zijn hoofd of zit hij ook lekker in zijn lijf. Beweegt hij soepeltjes of zien we dat hij bepaalde delen van het lijf ontlast? 

Berre snuffelen
Snuffeltuin
Busy Snuffeltuin