Menu Sluiten

Hersenwerk

Samenwerken door te hersenwerken

Hersenwerk

Hersenwerk is een rustige manier van samenwerken met je hond. Samen maak je een hersenwerkje, een puzzel, die de hond mag oplossen. Je leert hem daarbij even rustig te wachten totdat jij de voertjes verstopt hebt. Op jouw teken mag de hond starten. Tijdens het snuffelen heb je de mogelijkheid om goed naar je hond te kijken want de hond laat je erg veel zien. Denk aan lichaamshouding, hoe beweegt de hond, wanneer zie je dat het werkje te moeilijk is? of dat de hond klaar is?

 

Petra en Lenie Hersenwerk

Hersenwerk kan ingezet worden, bij honden die druk zijn, als je niet heel veel tijd hebt om lang te wandelen (geen vervanging van een wandeling). Bij revalidatie van een hond na een operatie of bij een blessure. Uiteraard ook leuk om  tussendoor te doen en aan de slag te gaan met je hond. 

Hersenwerk doe je samen, even oprechte tijd voor elkaar. Het is een mentale uitdaging en maakt de hond moe, lijkt het je leuk om dit op een verantwoorde manier te leren? Je kunt hersenwerken bij mij op het terrein of bij jouw thuis. Is je  interesse gewekt? maak een afspraak.

Kane hersenwerk
Hond hersenwerk