Menu Sluiten

Lezingen en workshops

Lichaamstaal van honden

Kalmerende signalen

Een goede band met je hond begint met het herkennen van Hondentaal. Veel van het gedrag wat honden laten zien, maar wat wij als ongewenst ervaren, is namelijk heel normaal Hondengedrag. 

Als je de signalen kunt “lezen” maar ze vooral begrijpt dan kun je je hond heel wat lastige situaties besparen. Heel veel signalen zijn helemaal niet zo leuk als dat ze geïnterpreteerd worden.

Ik wil je daar meer over vertellen tijdens deze interactieve avond over lichaamstaal van honden.

Deze lezing is 14 september van 19.30-21.30. Locatie: BusinessDome Eersel

€ 30,00 per persoon incl. koffie/thee

Stressreductie door massage

Stressreductie door massage

Petra Sallaerts leert ons hoe je hond te masseren in een les ontspanningsmassage voor honden. Zij werkt volgens de principes van Kynomassage.

Bewuste aanrakingen en opbouwende massagetechnieken hebben een diepe doorwerking op alle lichaamssystemen en lichaamsweefsels. Tijdens deze processen worden afvalstoffen afgevoerd, bevorder je de optimale functies, …  Zo kan je met massage ervoor zorgen dat je hond kan ontspannen, het lichaam geestelijk en fysiek terug in balans komt en hierdoor de gezondheid van je hond ondersteund. 
De gezondheid heeft automatisch ook invloed op het gedrag waardoor ze zich beter in hun vel gaan voelen. Het helpt bij spannende of stressvolle situaties.

Datum: 23 maart 19.30-21.30 uur BusinessDome Eersel

€ 30,00 per persoon inclusief koffie/thee

Lezing ondersteunende- en geneeskrachtige kruiden voor honden

Geneeskrachtige kruiden

Monique van Riel is natuurgeneeskundige voor mens en dier en gespecialiseerd in kruiden gebruik.
Ze werkt met alle diersoorten maar honden zijn altijd al een groot deel van haar leven geweest.

Omdat ze nogal creatief en nieuwsgierig is aangelegd heeft ze in de afgelopen 20 jaar veel onderzoek gedaan naar welke maatregelen en middelen er nu echt werken in de praktijk.
Welke betaalbaar zijn en zonder dwang aangeboden kunnen worden.

Het blijkt dat eenvoudige maatregelen en middelen het beste werken bij dieren en zeker bij honden want ze zijn duidelijk en bieden rust.
De timing, vorm en manier van aanbieden, vraagt om kennis en kunde die ze graag doorgeeft.
De reden dat ze workshops cursussen en lezingen in Nederland en België verzorgd.

Ze is sinds 2007 docent fytotherapie (kruidengeneeskunde) en natuurgeneeskunde op instituut de Silverlinde.
Sinds 2018 heeft ze samen met haar collega’s daar een kruidenopleiding opgestart. Ze is oprichtster van Manawe – man animal nature world exploration.

Teamspirit and dogs begeleid veel mensen met hun hond, waarbij het soms ook fijn kan zijn om ze dat extra zetje in de rug te geven door het aanbieden van kruiden. Dit is zeker van toepassing voor honden die knal- en vuurwerk/geluidsangst hebben. Een lezing over kruiden, Bachbloesems en etherische oliën ter ondersteuning voor rust en angst kan een andere kijk geven. Iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijk ondersteunen van je hond is welkom.
We zijn blij dat Monique ons gaat leren wat voor mogelijkheden er geschikt zijn om met je hond rustig een traject te doorlopen zonder dat je ze echt verdoofd. Dat heeft nl alleen een kort effect en geen blijvende meerwaarde. Het is en blijft, een leren omgaan met bepaalde omstandigheden.
Plantaardige middelen kunnen daarbij ondersteunen.
Geen hond is hetzelfde en de uiting van angst ook niet, er is dus niet een wondermiddel maar er zijn verschillende opties om uit te kiezen om te ondersteunen.
We gaan deze avond samen ontdekken welke opties veilig en prettig zijn.

Datum: donderdagavond 13 april 19.30-21.30 uur BusinessDome Eersel

€ 39,50 per persoon inclusief koffie/thee

Hooggevoeligheid bij honden

Een prachtige lezing over hoog gevoeligheid bij honden.

Echt? Canine Sensory Processing Sensitivity, of hoog sensitiviteit bij honden bestaat. Echt. Zonder zeveren.

Hoog sensitieve honden zijn niet flauw. Het zijn niet altijd de ‘stille’ types of angsthazen. Hoog sensitieve honden kunnen ook een reputatie hebben van reactief of agressief gedrag. Ze kunnen hevig trekken aan de lijn of gênant blaffen in vreemde of drukke omgevingen. Ze kunnen bang zijn van een bezemsteel, razend zijn op fietsers, en vreemde gewoontes hebben waar je geen raad mee weet.

Hoog sensitieve honden komen in allerlei vormen, maar hebben één ding gemeen: conditionering zoals gehoorzaamheidstraining en klassieke gedragstherapie, bieden weinig inzicht of hulp op lange termijn.

Deze lezing neemt je bij de hand doorheen Inekes ervaring met deze populaire, maar vaak verkeerd begrepen karaktereigenschap, zodat jij straks jouw hoog sensitieve hond beter kan begrijpen en begeleiden.

We putten inspiratie uit verhalen uit de praktijk, en je krijgt ook de kans om gerichte vragen te stellen en naar elkaars ervaringen te luisteren.

 

Ineke van der Aa is auteur, dierenmoeder, hondencoach en uitbaatster van een kattenhotel. Daarnaast is ze voorzitster van Together Alive vzw, een organisatie die inspireert tot het gelijkwaardig samenleven van mensen met andere dieren.

Ze heeft meerdere boeken geschreven waaronder Dogsitief, Nellie de hond die niet wist hoe hond te zijn en haar nieuwste boek  De dromer en de wolf.

Datum: zondag 14 mei van 14.00-17.00 uur BusinessDome Eersel

€ 39,50 per persoon inclusief koffie/thee

Voeding en natuurlijke ondersteuning tegen vlooien en teken

In deze interactieve lezing  gaan we het hebben over de spijsvertering van je hond. Wat zijn voor-en nadelen van brokken of vers vlees? Hoe ga je om met huidproblematiek of constante jeuk. Hoe ondersteun jij de hond in de strijd tegen vlooien en teken? En laat jij ontlasting testen op wormen of geef je standaard ontwormingspillen hiertegen? We kijken hoe we op een zo natuurlijke manier je hond hier tegen kunnen weren.

Het wordt een leerzame avond.

Datum donderdag 8 juni 19.30-21.30 uur BusinessDome Eersel

€ 30,00 per persoon inclusief koffie/thee

Pijn bij Honden

Iris van Deur

Iris van Deur is Orthomanueel Dierenarts en heeft een praktijk in Hoogeloon.

Daar behandelt zij dieren die door een ongeval, trauma, val of gevecht een trauma hebben opgelopen. Of honden die overbelast zijn door intensieve acties in de diverse takken van sport. Maar ook bewegingsproblematiek bij pups of seniorhonden, instabiliteit van de wervelkolom en compensatie in houding door langdurige kreupelheid.

Pijn zit hem vooral in de weke delen. Zij verteld ons alles over pijn bij honden, hoe te signaleren en wat de juiste behandeling daarvoor is.

Datum zaterdag 1 juli van 14.00-16.00 uur BusinessDome Eersel

€ 39,50 per persoon inclusief koffie/thee