Menu Sluiten

Opleiding en bijscholingen

Opleidingen en up-to-date blijven

Toen ik een opleiding zocht om mensen te kunnen coachen met opvoedkundig of ongewenst gedrag van hun hond, wilde ik wel een opleiding volgen zoals ik graag met mensen en honden omga en zoals ik zelf ook graag behandeld zou willen worden. Het klinkt logisch maar nog niet zo simpel gevonden. In 2018 volgde ik bij de Geert de Bolster Academy Module I (begeleiding opvoeden pups) en II (begeleding bij ongewenst gedrag) waarna ik bij het goed afleggen van mijn stage in 2019 mijn Quality label heb mogen ontvangen.

Kijken naar mens en hond met een “open mind” niet oordelen of veroordelen. Kijken wat er op dat moment speelt en welke adviezen je de mensen kunt meegeven. Communiceren met de mens en hond op een vriendelijke, respectvolle en positieve manier. 

 

In februari 2020 heb ik een opleiding gevolgd bij Sam Turner en wel de opleiding Balans en Coördinatie. De hond mag altijd een keuze maken, iets wel of niet te doen,  in de diverse onderdelen die deze opleiding omvat. O.a. Gymnastiekoefeningen, Plankenparcours, Balansoefeningen en  Cavaletti. Mede door gecontroleerde pootplaatsing krijgt je hond een betere bewustwording van zijn  lijf .
Voor mij is het belangrijkste dat je leert samenwerken met je hond waarin je beiden plezier ervaart.

 

Inspiratie en intervisie

Als hondengedrag coach vind ik het belangrijk om geregeld bij te scholen en workshops en lezingen te volgen. De inzichten in hondengedrag veranderen continue en dat is een mooie ontwikkeling.

Ik laat me graag inspireren door andere coaches wat betreft hun werkmethodes. Deze tips kan ik als het nodig mocht zijn inzetten in de praktijk maar ook als mooie aanvulling dienen. Geregeld een intervisie met collega coaches houdt mijn kennis en aandacht voor nieuwe ontwikkelingen scherp.

Lezingen:

Onderstaand een lijst van gevolgde lezingen 2019/2020:

  • Hoogsentiviteit bij honden door Ineke v.d.Aa
  • De emotionele belevingswereld van HondenLot
  • Puberteit bij honden door Sam Turner
  • De buitenlandse hond van Suze Steenbergen
  • Balans en Coördinatie voor Senior honden door Sam Turner

Op de agenda staan:

  • Hondenlijf: Gangwerk en Beweging door Sam Turner
  • Stressreductie door bewust aanraking door Tamara Vlemmix