Menu Sluiten

Herplaatsers

Een tweede kans

Herplaatser-Hond

Bij herplaatsers wordt er meestal in eerste instantie gedacht aan buitenlandse honden. Dat is best logisch want daar zie je op social media heel veel berichten van voorbij komen.

Toch zijn er ook heel wat honden in ons eigen land waarvan de huidige eigenaren door wat voor reden dan ook, niet meer voor hun hond kunnen zorgen. Ook deze honden gunnen we het om een tweede kans te krijgen.

Het is fijn als je achtergrondinformatie over eventueel ongewenst gedrag van de hond mee krijgt. Heel vaak, zeker bij honden uit het buitenland, die veelal op straat geleefd hebben, heb je totaal geen achtergrondinformatie.

Hoe ga je daar mee om? 

Het is vooral de hond tijd gunnen, observeren, kennis laten maken met het nieuwe gezin, dingen in en rondom het huis laten ontdekken. Kijken naar lichaamstaal, eventuele stress signalen en vooral niet teveel ineens van de hond verwachten. 

Zou je willen dat ik met je mee kijk en je adviseer om jou en je herplaatser hierin te begeleiden? Neem dan contact met me op.

Losloopveld-TeamspiritAndDogs

Mijn buiten locatie is in Westerhoven Noord Brabant en is geheel omheind, waardoor honden vrij los kunnen lopen. Lukt het (nog) niet om je herplaatser los te laten lopen, dan heb je bij mij daarvoor de gelegenheid. Vraag naar de mogelijkheden.