Menu Sluiten

Marion

IMG_9354

Ik ben Marion Bekkers  gecertificeerd hondengedragscoach, heb mijn opleiding gevolgd bij Geert de Bolster  en in het bezit van het quality label.  Het is fijn om honden en hun mensen te mogen en kunnen coachen tijdens de opvoeding of bij ongewenst gedrag van hun hond. Het doel is om positief en kundig bij te dragen aan de ontwikkeling en begeleiding van een pup. Maar ook zorgen dat honden met ongewenst gedrag weer samen met hun mensen onvoorwaardelijk van elkaar kunnen gaan genieten.

Honden spelen een bijzondere rol in mijn leven. Zij zijn voor mij een volwaardig lid van de familie. Ik heb zelf  2 Border Collies ( Kane en Spirit)  en een Australian Shepherd (LLoyd). Als Dog Assistant Coach werk ik samen met honden in het coachen van jongeren en jongvolwassenen met Autisme Spectrum Stoornis. Zij nemen een belangrijke plaats in mijn leven in en geven een meerwaarde aan mijn beroep als coach.

Wat je tijdens coachsessies wilt bieden is veiligheid voor hond en mens, en zo is de behoefte ontstaan om meer van honden en hun gedrag te weten te komen. De opleiding moest aansluiten bij de manier zoals ik wil omgaan met mensen en honden. In de connectiemethode vond ik de aansluiting op mijn coaching. Een geweldloze en diervriendelijke communicatiemethode, waarin mijn honden altijd de vrijheid en keuze hebben om uit een coachsessie te stappen. Welzijn van de hond en de mens wordt nauwlettend in het oog gehouden.

In de loop van de opleiding heb ik een andere band en kijk op mijn eigen honden gekregen. Als ik bij aanschaf van mijn honden had geweten wat ik nu weet dan had ik het op sommige fronten wel anders gedaan qua opvoeding. Nu ben ik in staat goed te kijken naar wat mijn honden nodig hebben en leren zij en ik nog dagelijks nieuwe dingen van elkaar.

Het samen zijn en samendoen is heel belangrijk in de omgang voor mij en mijn honden. Echte Teamspirit dus.