Menu Sluiten

Lessen

Teamspirit is geen hondenschool!!

Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet heel erg leuk vind om mijn kennis aan jou over te dragen. Voor onderstaande  aandachtsgebieden heb ik een aantal leuke “lessen” op het programma staan. Je kunt hier individueel of in een kleine groep van maximaal 4 personen aan deelnemen. 

   * Opvoeden van je pup

   * Balans en Coördinatie 

Ik ben al vele mensen tegengekomen die het fijn zouden vinden om individueel of in kleine groepen op een fijne manier de samenwerking met hun hond te versterken. Om op een niet prestatiegerichte, ontspannen recreatieve manier met hun hond iets leuks te doen. Niks moet en de hond mag altijd een eigen keuze maken. Dat kan bij Teamspirit And Dogs allemaal en daarom nodig ik die mensen van harte uit om eens te komen kijken en het gesprek hierover aan te gaan. Ik zou het leuk vinden om jou en je hond te mogen ontmoeten.

 

Opvoeden van je pup

Als je een pup aanschaft wordt er altijd door anderen van je verwacht dat je er een puppycursus mee gaat doen. De pup moet toch immers van alles leren.  Wanneer ga je ermee starten vraagt iedereen??

Ik denk daar anders over. Mag je pup even wennen aan jou en zijn omgeving voordat je hem overal mee naar toe neemt? Het is fijn als de pup vanuit veiligheid en vertrouwen in jou zijn eigen tempo mag bepalen. Daarnaast hoor ik dat er vaak een pup “getraind” wordt.

Teamspirit And Dogs kiest ervoor om begeleiding te geven in opvoeden van je pup. De pup is net weg van zijn nestbroertjes en zusjes en van zijn mama. Hij moet in een nieuw huis en gezin zijn weg nog helemaal gaan ontdekken. Krijgt hij daar de ruimte voor van jou? Ik vind dat een pup de ruimte en tijd hiervoor moet krijgen. Alles is nieuw en er wordt vaak in korte tijd veel van hem verwacht. Wil je nu eens vanuit connectie een goede band opbouwen met je nieuwe hond en de dingen leren die jij belangrijk vindt,  dan nodig ik je van harte uit. Tijdens deze lessen in groepjes van maximaal 4 deelnemers met pup gaan we ongedwongen en op een vriendelijke positieve manier aan de slag. Ik mag gebruik maken van een omheind terrein in Westerhoven.  Niet alleen praktijkoefeningen zullen aangeboden worden. Uiteraard vertel ik je het e.e.a. over hondengedrag en lichaamstaal. Hoe je je hond leert alleen te blijven, aan de lijn te lopen, en wat eventuele kinderen in het gezin wel en niet mogen doen met de hond. En nog veel meer. Heb je hier vragen over? Stuur een mailtje of bel.

Balans en coördinatie

Wat mag je verwachten van deze lessen? Het leert de hond zich bewust te zijn van zijn eigen lichaam en kunnen door gebruik te maken van diverse materialen in diverse hoogtes. Gymnastiek oefeningen en oefeningen van kracht, concentratie, balans en conditie wisselen mekaar af tijdens een les. Concentreren en focussen op een oefening kan helpen bij reactieve honden. Maar het is vooral de bedoeling om samen met je hond te werken op een prettige manier zodat de band  tussen jullie versterkt.

Het is een mooie aanvulling voor sporthonden en het kan helpen bij revalidatie na een operatie of blessure.

Teamspirit And Dogs brengt haar lessen op een positieve manier en werkt niet prestatiegericht. Samenwerking, plezier en welzijn staan bovenaan,  eveneens dat de hond altijd een keuze heeft en mag maken.