Menu Sluiten

Aanschaf Hond

De eerste vraag die je jezelf mag stellen is: Wat is de reden dat je een hond wil?

Immers bij de aanschaf van een pup of een volwassen hond komt een hoop kijken. Kies je bewust voor een pup of voor een volwassen hond? Een hond uit het asiel, een herplaatser met een rugzakje, een rashond of een kruising?  Misschien wel met een bepaald doel, wil je er mee gaan speuren, frisbeeën of behendigheid? Bij een fokker, particulier of bij een puppyhandelaar? Wilde je het zelf of was het omdat de kinderen het wilden? Een grote of een kleine hond, kort of langharig? Heb je van tevoren de raskenmerken gelezen of ben je gevallen voor zijn mooie uiterlijk? Zo zijn er nog wel meer vragen maar wel erg belangrijk om over na te denken om tot een juiste keuze te komen.

Betrek ook je kind(eren) bij de aanschaf van een hond, er komt heel wat bij kijken. Je kunt bij Teamspirit And Dogs lessen volgen samen met je kind.

Natuurlijk wil je dat iedereen die een hond aanschaft hier goed over nagedacht heeft. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Daardoor zou je gedurende de tijd dat de hond bij je in huis woont tegen problemen bij de opvoeding of ongewenst gedrag aan kunnen lopen. Door niet goed af te stemmen op je hond en de vele “goed bedoelde” adviezen van anderen, zou je het gedrag mogelijk kunnen versterken.  Op het moment dat de hond en zijn mens geen plezier meer aan elkaar beleven is professionele hulp meer dan welkom. Vaak sluipt het ongewenste gedrag er heel langzaam in.  Dan zie je zelf geen oplossing meer voor het ongewenste gedrag wat is ontstaan. Dat is menselijk en begrijpelijk en daar wil ik je graag bij helpen. Ik ga er altijd van uit dat mensen handelen met de beste bedoelingen om een betere band met hun hond op te bouwen. Maar soms zal er dan wel een andere weg bewandeld moeten worden.