Menu Sluiten

Aanpak

Teamspirit

Als hondengedragscoach adviseer ik bij de opvoeding van de pup. Hierbij kun je denken aan zindelijk maken van de pup, lopen met en zonder lijn, in mand of op de plaats blijven, alleen thuisblijven, socialiseren met andere honden en vervoeren in de auto.

Maar ik wil ook kunnen begrijpen wat er gebeurd is waardoor er bij een hond ongewenst gedrag ontstaan is.  Dit kan zijn angst, uitvallen naar andere honden, vernielzucht, onzindelijkheid, opgewonden of super actief zijn, blaffen, verlatingsverdriet, trekken aan de riem. Of ander gedrag wat u als ongewenst ervaart.

Soms is dat niet te achterhalen omdat de hond niet als pup bij u gekomen is. Dan kijken we wat er op dit moment is en hoe we dat samen kunnen oplossen.

Teamspirit And Dogs geeft altijd individuele begeleiding. Ik kom bij u aan huis waardoor ik de hond in zijn natuurlijke, eigen vertrouwde omgeving kan observeren. Dit gebeurt tijdens het consult waar ik helder probeer te krijgen wat de hulpvraag is en ik van jullie antwoorden hoop te krijgen op de vele vragen die ik ga stellen. Het is daarom fijn als er een tijdstip afgesproken wordt waarbij alle familieleden thuis zijn. 

Ik wil graag duidelijke informatie van alle gezinsleden om een goed en helder beeld te krijgen van wat er speelt. Een aanpassing in de omgang van de hond gaat tenslotte iedereen aan.  Dit consult neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.  Het is goed om van het advies zelf aantekeningen te maken. In je eigen woorden weet je sneller hoe het bedoeld is en is het makkelijker op te volgen. Desgewenst ontvangt u een uitgebreid verslag van het bezoek. Ongewenst gedrag wat al langer speelt is niet in een aantal dagen te veranderen, ik adviseer daarom gedurende zes weken een voor u op maat gemaakt advies te volgen. Na zes weken volgt een vervolgconsult.

Het niet consequent opvolgen van het advies of het niet op 1 lijn zitten van alle gezinsleden kan ertoe bijdragen dat er geen resultaat bereikt wordt in de verandering van het gedrag van de hond. Wees uzelf bewust dat het hard werken is voor alle gezinsleden inclusief de hond.