Menu Sluiten

Aanpak

Teamspirit

Als hondengedragscoach wil ik adviseren bij de opvoeding van de pup. Hierbij kun je denken aan zindelijk maken van de pup, lopen met en zonder lijn, in mand of op de plaats blijven, alleen thuisblijven, socialiseren met andere honden etc.

Maar ik wil ook kunnen begrijpen wat er gebeurd is waardoor er bij een hond ongewenst gedrag ontstaan is.  Dit kan zijn angst, agressie, vernielzucht, onzindelijkheid, onstuimigheid, opgewonden of super actief zijn, blaffen, eenzaam zijn, verlatingsangst, trekken aan de riem. Of ander gedrag wat u als ongewenst ervaart.

Soms is dat niet te achterhalen omdat de hond niet als pup bij u gekomen is. Dan kijken we wat er is en hoe we dat samen kunnen proberen op te lossen.

Teamspirit And Dogs geeft altijd individuele begeleiding. Ik kom bij u aan huis waardoor ik de hond in zijn natuurlijke, eigen vertrouwde omgeving kan observeren. Dit gebeurt tijdens het consult waarbij jullie mij gaan vertellen wat de hulpvraag is en ik van jullie antwoorden ga krijgen op de vele vragen die ik ga stellen. Het is daarom fijn als er een tijdstip afgesproken wordt waarbij alle familieleden thuis zijn. 

Ik wil graag duidelijke informatie van alle gezinsleden om een goed en helder beeld te krijgen van wat er speelt. Een aanpassing in de omgang van de hond gaat tenslotte iedereen aan.  Dit consult gaat ongeveer een uur in beslag nemen.  Als dit wenselijk is kan ik het vast  leggen in een verslag. Ongewenst gedrag wat al langer speelt is niet in een aantal dagen te veranderen, we adviseren daarom gedurende zes weken een voor u op maat gemaakt advies te volgen. Na zes weken volgt een vervolgconsult.