Menu Sluiten

Balans en coördinatie

Vanuit rust en ontspanning samenwerken

Teamspirit And Dogs brengt haar lessen op een positieve rustige en ontspannen manier. Samenwerken, plezier en welzijn zijn het voornaamste doel,  eveneens dat de hond altijd een keuze heeft een oefening wel of niet te doen. Daarom lopen de honden altijd los en zitten ze niet vast aan de riem.  Het is positief als de hond een keus maakt, jij geeft hem daar die ruimte voor. 

Aansluiten bij de hond levert uiteindelijk resultaat op,  we maken niet te grote stappen in een keer. Lukt een oefening niet? Dan maken we het weer makkelijker voor de hond door een stap terug te zetten. Als dat wel lukt gaan we weer een stapje verder. Realiseer je ook dat als jij al gehaast en met een vol hoofd en een verborgen agenda start aan een les,  dat je dan ook niet van alles van je hond kunt verwachten. Belangrijk is om te weten en ervaren, hoe sta je erbij? Indien nodig kan ik je even door een simpele oefening helpen om vanuit rust en ontspanning aan de les te beginnen.

Tijdens balans en coördinatie leert de hond zich bewust te zijn van zijn eigen lichaam en kunnen,  door gebruik te maken van diverse materialen in diverse hoogtes. Gymnastiekoefeningen (bijvoorbeeld: draaien links en rechtsom, voorpoten op een ton) en oefeningen van kracht ( bijvoorbeeld: vanuit een liggende houding gaan staan), concentratie (plankenparcours), balans (bijvoorbeeld: balanskussens) en conditie (Cavaletti) wisselen elkaar af. Concentreren en focussen op een oefening kan helpen bij reactieve honden. Het is vooral de bedoeling om samen met je hond te werken op een prettige manier zodat de band tussen jullie kan versterken.

We kijken continue naar de hond en wat deze laat zien. Daarbij kijken we niet alleen of de hond de oefening kan maar ook naar zijn lichaam. Hoe staat je hond, hoe loopt je hond, loopt je hond mank is je hond stijf in de rug, hoe staan de haren. Allemaal dingen waar ik op let en die iets zeggen over het welbevinden van je hond.

Het is leuk voor alle honden, maar het is ook een mooie aanvulling voor sporthonden. Het kan honden helpen bij revalidatie na een operatie of na een blessure.

Balans en coördinatie wordt gegeven op een  geheel omheind terrein in Westerhoven in de Brabantse Kempen, op een niet prestatiegerichte manier. De hond heeft altijd een keuze om iets wel of niet te doen. Vaak is daar een oorzaak voor aan te wijzen. De hond kan het niet, is niet geconcentreerd, is moe of heeft pijn of misschien op die dag gewoon geen zin.

Ik bied balans en coördinatie individueel en op afspraak aan. Twijfel je? Maak dan een afspraak voor een proefles. Bekijk de tarieven.

Voor honden boven de 8 jaar, de senior honden, zijn er aangepaste trainingen in Balans en Coördinatie. Hierbij kun je denken aan oefeningen die in hoogte en trainingsintensiteit aangepast zijn. Het in beweging blijven van de senior op een leuke manier is de doelstelling.

Osteopathie en balans en coördinatie

Osteopaat Balans en coördinatie

Tijdens balans en coördinatie, kan het zijn dat je hond niet helemaal soepel beweegt. Als we dit signaleren is het soms wel eens verstandig om een dierenosteopaat naar je hond te laten kijken. 

Mijn eigen honden worden behandeld door Marieke Hofs, van MPZ Mariekes Paarden Zorg. Zij behandelt paarden en kleine huisdieren. Ik ben dan ook blij dat ik met haar een samenwerking ben aangegaan om mensen met hun hond naar haar door te kunnen verwijzen. 

Marieke past in de visie van Teamspirit And Dogs, waar rust, ontspanning en de vriendelijke, respectvolle en positieve manier van omgang met mens en dier centraal staat.

We geven regelmatig workshops hierin, hou de facebookpagina van ons in de gaten.

Wil u meer over Marieke weten? kijk dan op haar website

Plankenparcours
Plankenparcours
Kane cavaletti
Lise balanskussen
Lise en Marion klein
Lise balans