Menu Sluiten

Hersenwerk

"zoveel meer dan een spelletje"

Hersenwerk

Hersenwerk is een rustige manier van samenwerken met je hond. Samen maak je een hersenwerkje of een puzzel op een antislip ondergrond  die de hond mag oplossen. Je leert hem daarbij even rustig te wachten totdat jij de voertjes verstopt hebt. Op jouw teken mag de hond starten. Je bouwt langzaam op in de moeilijkheidsgraad van het hersenwerk. Tijdens het snuffelen heb je de mogelijkheid om goed naar je hond te kijken want de hond laat je erg veel zien. Denk aan lichaamshouding, hoe beweegt de hond, wanneer zie je dat het werkje te moeilijk is? of dat de hond klaar is? Laat je inspireren door de verschillende spelletjes en materialen die ik gebruik.

 

Petra en Lenie Hersenwerk
Hersenwerk kan ingezet worden, bij honden die druk zijn, als je niet heel veel tijd hebt om lang te wandelen (geen vervanging van een wandeling). Bij revalidatie van een hond na een operatie of bij een blessure. Uiteraard ook leuk om  tussendoor te doen en aan de slag te gaan met je hond. Hersenwerk doe je samen, even oprechte tijd voor elkaar. Het is een mentale uitdaging en maakt de hond moe, lijkt het je leuk om dit op een verantwoorde manier te leren? Je kunt hersenwerken bij mij op het terrein of bij jou thuis. Is je  interesse gewekt? 

Uitleen box hersenwerk

Hersenwerk

Wil je eens kennismaken met hersenwerk zonder meteen allerlei spullen aan te schaffen? Dat kan!!

  • Bij Teamspirit And Dogs kun je een uitleen box met diverse materialen hersenwerk lenen. Er zitten diverse materialen hersenwerkjes  in die ook gecombineerd kunnen worden met elkaar. Je krijgt hierbij een half uur persoonlijke uitleg hoe aan de slag te gaan met je hond en dat op een verantwoorde manier op te bouwen. Ook is de box voorzien van kleine snackjes en een stappenplan voor hersenwerk. 
Lloyd hersenwerk
Kane hersenwerk
Hond hersenwerk